Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ;

Ειναι αξιοσημειωτο οτι τον τελευταιο καιρο ο λ.σ. Χρυση Αυγη εχει λαβει απο τον ελληνικο λαο ιδιαιτερα υψηλα ποσοστα. Η Χρυση Αυγη ειναι ευρυτατα γνωστη για την ακροδεξια ιδεολογια της. Ξεκινησε απλα ως μια ιδεα και εφτασε στο σημειο να εκπροσωπειται στη βουλη των ελληνων με αρκετες, μαλιστα, εδρες. Το εν λογω κομμα-κινημα ειναι ιδιαιτερα αγαπητο απο ανθρωπους μικρης ηλικιας, προσφατα ομως εκπληκτικη ειναι η διαδοση της στους ανθρωπους προχωρημενης ηλικιας. Αυτο συμβαινει, κατα πασα πιθανοτητα, λογω της ραγδαιας αυξησης της εγκληματικοτητας λογω της λαθρομεταναστευσης. Ειναι πλεον αναμφισβητητη η συμβολη των μελων της Χρυσης Αυγης στην ασφαλεια των συνταξιουχων στο κεντρο της Αθηνας, οπου εμφανιζονται κρουσματα κλοπων αλλα και δολοφονιων με γεωμετρικη προοδο. Εκμεταλλευομενη τα δεδομενα αυτα η Χρυση Αυγη, σε συνεργασια με την αντημνημονιακη σταση της, καταφερε να αποσπασει αυτα τα υψηλα ποσοστα.


Βλεποντας τα πραγματα με μια πρωτη ματια, η εισοδος της Χρυσης Αυγης στην βουλη ειναι μαλλον ελπιδοφορα. Ειναι σιγουρο πως οι παρανομοι μεταναστες θα περνανε τα ελληνικα συνορα με αρκετα μεγαλυτερη δυσκολια. Κατι τετοιο ειναι μια ανασα στο ασφυκτικο κεντρο της Αθηνας, οπως και στη Πατρα και σε πολλες αλλες πολεις της Ελλαδας


Απο την αλλη πλευρα, θα πρεπει να αναλογιστει καθε ψηφοφορος της Χρυσης Αυγης τις ακραιες ιδεες τις οποιες πρεσβευει. Ειναι τρομακτικο σε εποχες Δημοκρατιας (οτι ειδους Δημοκρατια κι' αν εχουμε αυτη την στιγμη στην Ελλαδα) να ανθουν τετοιες φασιστικες ιδεολογιες. Βεβαια δεν κατηγορουμε την Χρυση Αυγη για τιποτα αλλα καθε πολιτης οφειλει να ειναι επιφυλακτικος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου